AKTUÁLIS HÍREK


Vác, a találkozási pont
2020. július 2.
Kedves Nézőink!

Színházunk szeptemberben nyitja kapuit. Új csapattal, új színházi előadásokkal várjuk vissza Önöket. Egyik legfőbb célunk, a Vácon és a Dunakanyarban élő közönség a korábbi évek alatt felépített bizalmának és szeretetének megőrzése és tovább ápolása mellett a fővárosi, a vidéki, valamint a határon túli városok színházaival való szoros együttműködés felépítése.
Intézményünk megbízott igazgatója dr. Varga Katalin, művészeti vezetője pedig Molnár Bence lett.

Számomra óriási öröm és megtiszteltetés ez a lehetőség, hiszen Váchoz több ponton is kötődöm: gyerekként a váci vízilabdás évek után itt ismerkedtem meg először testközelből a színházi alkotással a Fónay Márta – HUMÁNIA – Drámai Műhelynek köszönhetően.

Majd miután Kolozsváron végeztem színészként, a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház társulatának tagja lettem, ahol öt évet töltöttem. Erdélyben mind emberileg, mind szakmailag számtalan tapasztalattal lettem gazdagabb, sok különleges színházi kultúrát ismertem meg. Sokfélék voltunk, sokfelől jöttünk, rengeteget tanultunk egymástól.

Ezekből a tapasztalatokból és a legmeghatározóbb élményekből szeretnék minél többet megosztani a Váci Dunakanyar Színház nézőivel. Sajnos sokszor beláthatatlan földrajzi távolságok választanak el bennünket egymástól, nagyon nehéz kapcsolatot tartanunk és nyomon követnünk egymást. Ezért is vált műsorunk összeállításánál meghatározó szemponttá az, hogy különböző régiók színházaiból érkezzenek hozzánk előadások.
A jövő évadtól a számos budapesti produkció mellett, vendégül látunk izgalmas előadásokat vidékről – Győr, Kaposvár, Szeged, Szombathely, Debrecen – és a határon túlról – Temesvár, Szatmárnémeti, Szabadka, Sepsiszentgyörgy, Nagyvárad – egyaránt. A vágyunk nem más, mint hogy Vác egy kulturális találkozási ponttá váljon. Egy hely, ahová minden magyar területről érkeznek előadások.
Kiemelt hangsúlyt fektetünk majd a független társulatok, csapatok produkcióira. Mindezek mellett figyelünk arra, hogy nyitottan álljunk az útkereső, kísérletező kezdeményezések előtt.  Fontosnak tartjuk az új impulzusokat, a megújuló energiákat. Szeretnénk, ha minél többen értenénk a különböző színházi nyelveken, megismerkednénk a különböző színházi formákkal, látásmódokkal, és így, a fiatalabb generációkat is egyre inkább bevonva, kialakulhat egy közös, egyszerre nyitott és kritikus, egyetemes emberi értékeket követő gondolkodásmód, melynek segítségével, ha nem is az egész világ, de talán a közvetlen környezetünk szebbé, jobbá változtatható.
Fontosnak tartjuk, hogy mindenki, aki szeretne hozzánk eljönni előadást nézni, találjon maga számára kedvezőt. Minden korosztály képviselőit várjuk. Ezért igyekszünk minél szélesebb skáláról válogatni a meghívott előadásokat, különböző műfajú és stílusú, színvonalas produkciókkal szeretnénk felépíteni a programunkat. Helyet kapnak prózai, zenés, klasszikus, kortárs, magyar és világirodalmi művek is. Terveink között szerepel egy saját, 2021 tavaszára ütemezett előadás létrehozása is.
Nem tudjuk még persze, hogy ősszel a színházak milyen biztonsági előírások szerint játszhatnak, az aktuális járványügyi szabályozások függvényében építjük majd fel a műsorunkat, de ha minden jól alakul, szeptemberben kezdünk, és bízunk benne, hogy a tervezett időben és műsorral tudjuk elkezdeni a következő színházi évadot.

Reméljük, hamarosan találkozhatunk Önökkel!

Molnár Bence

A pontos műsorunkról hamarosan részletesen fogjuk Önöket tájékoztatni.

Kövessen minket

     

  < < 2021 Augusztus > >  
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
26272829303101
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30310102030405
KÉPEK